slogan
  • -
  • nl
  • -
  • fr
EUR

0
Call us


KOFFIEBONEN

De Espressomachine:

In 1901 werd de eerste espressomachine ontworpen. Er werd echter stoom door gemalen koffie gejaagd. Dit gaf een zeer bittere smaak aan de koffie omdat de stoom de koffie verbrandde. De Italianen deden daarom zeer veel suiker bij de koffie, wat ze nu nog steeds gewoon zijn .

In 1935 wordt de stoom vervangen door luchtdruk en werden tal van handmatige machines op de markt gebracht. In 1950 komt de eerste machine met elektrische drukpomp op de markt. Vanaf dan voert Georges Dehaeck de eerste koffiemachines in België in. Hij slaat de handen in elkaar met een Belgische koffiebrander om de ideale koffie voor de machines te branden.


De ideale espressokoffie:

De ideale espressokoffie mag niet bitter van smaak zijn en moet een mooie lichtbruine kraag hebben. Ook de neus is zeer belangrijk.Daarom zal de koffie meestal een mengeling van meerdere herkomsten zijn. De koffie van Dehaeck-Delbaere bestaat nog steeds uit de originele mengeling van topkoffies en wordt nog steeds artisanaal gebrand.Zwarte kraag:

Wanneer bij een goede mengeling de kraagrand bijna zwart is betekent dit dat te warm water door de koffie geperst wordt. Hierdoor wordt de koffie bitter.

Zet bij tijdelijk minder verkoop van koffie nu en dan de stoomkraan eens open.
Vers malen:


Maal steeds de koffie vers voor het zetten. Voorgemalen koffie verliest al snel haar aroma.

Het is de kunst om de koffie perfect te malen in de molen, niet te fijn, niet te grof.

Men heeft slechts 8 tot 10g gemalen koffie nodig om een espresso te zetten. Een percolator vraagt al snel 12 tot 15g. Doseer nauwkeurig.Waterverzachter:


Goede koffie verlangt zacht water. Hermetische verpakking:


De koffie van Dehaeck-Delbaere wordt hermetisch verpakt in zakken van 1kg. 

Zo blijft uw koffie lang vers.Open de zak en u zal verrast staan van de intense heerlijk aroma’s die uw neus tegemoetkomen.

Eens een kopje koffie met koffie van Dehaeck-Delbaere geroken en geproefd verandert men nooit meer van merk.


La Peppina,
ook thuis de perfecte koffie in de jaren 60.
8X1KG
DH550
ESPRESSOKOFFIE

1KG
DH551
ESPRESSOKOFFIE 
edit afsluiten